Pravila korištenja


CROSMA - obveza na povjerljivost podataka

Udruzi Crosma važna je zaštita sigurnosti i privatnosti osobnih podataka; stoga svoje poslovanje vodi u skladu s važećim zakonima o zaštiti i sigurnosti podataka. U nastavku opisujemo koje podatke Crosma može prikupljati, kako upotrebljava i čuva te podatke i kome ih može ustupati.

Osobni podaci

CROSMA neće prikupljati nikakve osobne podatke putem svojih mrežnih stranica osim ako ih dobrovoljno date putem kontakt servisa zajedno sa suglasnosti.

CROSMA ne prikuplja osobne podatke korištene za izradu informativnog obračuna doprinosa.

Svrha

Ustupanjem svojih osobnih podataka suglasni ste da ih upotrebljavamo za odgovor na vaš upit, obradu prijave ili ustupanje pristupa posebnim informacijama ili ponudama. Nadalje, kako bismo uspostavili odnos s vama kao korisnikom:

  • možemo pohraniti i obrađivati osobne podatke za bolje razumijevanje vaših poslovnih potreba i pronalaženje načina za unapređenje naših proizvoda i/ili usluga;
  • možemo upotrebljavati osobne podatke kako bismo vam se obratili u vezi sa ponudom udruge CROSMA radi pružanja podrške vašim poslovnim potrebama ili
  • za provođenje online ankete koja bi nam pomogla u boljem razumijevanju potreba korisnika ili kojom želimo informirati korisnike o ključnim događajima.

Ako ne želite da se vaši osobni podaci upotrebljavaju za podršku odnosa s korisnicima (osobito za izravni marketing ili istraživanje tržišta), poštovat ćemo vaš izbor. Vaše osobne podatke ne prodajemo ni ih plasiramo na tržište trećim osobama.

Ograničenje svrhe

CROSMA će skupljati, upotrebljavati ili objavljivati osobne podatke koje dajete na crosma.hr samo za potrebe s kojima ste vi upoznati, osim ako je ta objava:

  • uporaba osobnih podataka u drugu svrhu koja je izravno vezana uz izvornu svrhu za koje su osobni podaci i prikupljani,
  • potrebna za pripremu, pregovaranje i ispunjavanje ugovora s vama,
  • obvezna prema zakonu ili ako tako zahtijevaju mjerodavna državna ili pravosudna tijela,
  • potrebna za vođenje sudskog ili drugog postupka,
  • potrebna za sprečavanje prijevare ili drugih nelegalnih radnji poput namjernih napada na informacijsko-tehnološke sustave udruge CROSMA.

Podaci o komunikaciji ili podaci o uporabi

Uporabom telekomunikacijskih usluga za pristup mrežnim stranicama vaši podaci o komunikaciji (npr. IP adresa) ili podaci o uporabi (npr. informacije o početku, kraju i opsegu svakog pristupa i informacije o telekomunikacijskim uslugama kojima ste pristupili) tehnički su generirani i mogli bi se potencijalno odnositi na osobne podatke. Ako postoji nužna potreba, vaši podaci o komunikaciji ili uporabi skupljat će se, obrađivati i koristiti u skladu s važećim pravnim okvirom vezano uz zaštitu i sigurnost podataka.

Neosobni podaci koji se prikupljaju automatski

Kada pristupite našim mrežnim stranicama, mi automatski možemo (tj. ne putem prijave) prikupiti neosobne podatke (npr. vrstu internetskog preglednika i operativnog sustava kojim se služite, naziv domene mrežnih stranica s kojih pristupate, broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranicama, pregledane stranice i sl.). Te podatke možemo upotrebljavati i razmjenjivati kako bismo pratili atraktivnost svojih mrežnih stranica i unaprijedili njihov rad ili sadržaj.

„Cookies“ – informacije koje se automatski pohranjuju na vaše računalo

Kada pogledate neku našu mrežnu stranicu, mi možemo pohraniti neke podatke na vaše računalo u obliku „kolačića“ kako bismo automatski prepoznali vaše računalo kod sljedećeg posjeta. Kolačići nam mogu pomoći na razne načine, primjerice da mrežne stranice bolje prilagodimo vašim interesima ili da pohranimo vašu zaporku kako je ne biste trebali svaki put unositi. Ako ne želite primati kolačiće, u postavkama svojeg internetskog preglednika trebate namjestiti brisanje kolačića s tvrdog diska računala, blokadu svih kolačića ili primanje upozorenja prije pohranjivanja kolačića.

Sigurnost

Za zaštitu osobnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka ili izmjena te od neovlaštenog otkrivanja ili pristupa CROSMA poduzima tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.

Poveznice na druge mrežne stranice

CROSMA  mrežne stranice sadrže poveznice na druge mrežne stranice. CROSMA nije odgovorna za praksu vezanu uz privatnost ili sadržaj drugih mrežnih stranica.

Pitanja i komentari

CROSMA će odgovoriti na razumne zahtjeve za pregled osobnih podataka i za ispravak, dopunu ili brisanje netočnih podataka. Ako imate pitanja ili komentare kliknite na „Kontakt“ i pošaljite nam svoja pitanja i dobit ćete povratne informacije.

Datum zadnje izmjene:
20.4.2018.