O nama


CROSMA je osnovana u Rijeci 28. ožujka 2002. godine.

CROSMA je član EUROCREW udruženja.

Hrvatska oduvijek predstavlja jednu od najvažnijih svjetskih zemalja izvoznica vrhunskih pomoraca čije vještine i danas koriste sve uvaženije pomorske kompanije bez obzira o kojim se vrstama brodova radi.

U tom smislu CROSMA predstavlja posrednike koji djeluju u ime svojih principala obavljajući čitav niz djelatnosti vezanih za zapošljavanje i upravljanje posadom.

Okupljeni u udrugu članice CROSMA-e razmjenjuju iskustva, promoviraju i štite svoje interese i prava kroz specifičnu ulogu zaštite interesa pomoraca u odnosu na interese njihovih poslodavaca, a sve u skladu sa međunarodno priznatim pomorskim propisima i nacionalnim zakonodavstvom.

Svojim iskustvom i dugogodišnjim radom na međunarodnom tržištu CROSMA predstavlja važnog socijalnog partnera u hrvatskoj pomorskoj industriji u suradnji sa državnim upravnim organizacijama, obrazovnim institucijama, sindikatima i ostalima vezanim uz pomorstvo, a kada je riječ o pomorcu i relevantnim zakonskim aktima i propisima, te drugim važnim temama i poslovima iz tog područja.

Kako postati član?

Redovitim članom udruge može postati svaka pravna osoba registrirana za posredovanje u zapošljavanju pomoraca kojemu je nadležno tijelo državne uprave za pomorstvo izdalo dopusnicu za obavljanje djelatnosti zapošljavanja pomoraca na brodovima hrvatske i strane državne pripadnosti. Uz molbu za članstvo potrebno je priložiti dopusnicu i rješenje Trgovačkog suda upisa društva.

Za više informacija molimo da nas kontaktirate.